Рецензія на фільм «Кухня в Парижі»

Яка довела високу якість ще на телеекранах «Кухня» в кіно піднялася ще вище. Весело, світло, винахідливо, емоційно, зухвало, місцями, правда, приторно-солодко, але так має бути за рецептом. Шеф знає краще!

Улюбленим героям серіалу, працівникам московського ресторану випала щаслива нагода взяти в своєму залі президентів Росії і Франції, які вирішили провести переговори в невимушеній обстановці. На жаль, затія обертається катастрофою: кухня в вогні, страви нанівець, охорона воліє перших осіб евакуювати. Провал обертається закриттям ресторану, проте власник знаходить застосування спрацювала команді - Шеф і його «кунсткамера» відправляються в Париж, на батьківщину гурманів. Але романтичну столицю теж потрібно вміти звабити.

Паризькі сцени фільму знімалися в тих же місцях, де раніше голлівудські знімальні групи працювали над «Ідентифікацією Борна» і «РЕД 2»

До оцінки «Кухні в Парижі» найкраще підходити саме з гурманської точки зору, тим більше що навіть за сюжетом думку ресторанних критиків для героїв фільму надзвичайно важливо. Почати варто з розпалює апетит аперитиву - оригінального серіалу. Перед творцями «Кухні в Парижі» стояло непросте завдання зробити фільм одночасно продовженням « кухні »Телевізійної, але при цьому не залишитися річчю в собі, а залучити в кінотеатр навіть тих, хто не дуже цікавиться телебаченням. Вийшло це цілком нормально. Шанувальникам телешоу не доведеться навіть «перевзуватися», фільм триває рівно з того місця, на якому закінчився третій сезон телешоу. Стороннім глядачам нескладно розібратися в героях і їх характерах, швидше за «новачки» можуть втратити задоволення від розуміння деяких звичних уже для телеглядачів жартів. На щастя, це не критично.

Серіал «Кухня» провів в телеефірі вже три сезони, зараз знімається четвертий. У листопаді минулого року права на міжнародну адаптацію шоу придбала медіакомпанія CBS

Головною стравою, як і в телеваріант, у фільмі залишилися не екзотичні хитрощі майстрів каструль і сковорідок, а відносини між людьми. Центральна лінія відведена черговий сварці, на цей раз грандіозної, весільної, між Максом і Вікою. Їх бурхливі суперечки ледь не обертаються повним розривом, тим більше що у Віки з'явився елегантний французький кавалер у виконанні Венсана Переса . Колишні почуття нікуди не зникли, але герої демонструють, до чого може привести власна дурість, боягузтво, шкідливість і нездатність поступитися. Складно повірити, що така пара зможе дожити до золотого весілля, але якщо вершиною почуттів вважати яскраві емоції, нехай і з різними знаками, пристрасть і прагнення володіти один одним, то кращого прикладу ідеальної пари, ніж Вікторія і Максим, і не знайти.

На друге автори пропонують історію персонажа Дмитра Назарова , У якого виявилися невирішені сімейні проблеми, а також не мало не багато протиставлення Росії і Франції на прикладі малого і середнього бізнесу. Ресторан, який за помахом владної руки «накрився тазом» в Москві, з легкістю знайшов друге народження за кордоном. За легкістю і пустощами автори приховали гостру соціальну сатиру. Взагалі, з гумором у картини все в порядку - щільність і рівень жартів нагадують про інші роботи режисера Дмитра Дяченка , Зв'язали його з «Квартетом І», та й з виконавцями у постановника все в порядку. Назаров і Нагієв настільки щільно вжилися в свої чарівні «кухонні» образи, що їх тепер уже складно уявити іншими.

Не можна не відзначити десерт - загальний настрій фільму. Перш за все, «Кухня» підкуповує своєю неймовірно яскравою, соковитою картинкою. У поєднанні з оригінальною і винахідливою графікою, використовуваної непересічно, перегляд дійсно стає задоволенням, яке можна порівняти з «гастрономічним». А якщо сюди додати досить витончену гру творців картини на досить небезпечному мінному полі, що включає жарти над мігрантами, меншинами і, з особливою спритністю, над президентом, то і зовсім нічого не залишається, як назвати «Кухню в Парижі» відмінним весняним видовищем. Особливо якщо на фуа гра в московському ресторані витрачатися не хочеться, а хочеться просто посміятися над обійнятими соусом буржуями з далекої Франції.

З 1 травня в кіно.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Яка довела високу якість ще на телеекранах «Кухня» в кіно піднялася ще вище Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер