Proizd

  Все мы очень и очень редко сидим на месте. И передвигаемся мы каждый раз на различных видах транспорта. Всем нам хочется, что бы это было как можно быстрее, качественнее, надежнее и так далее. Именно

  Видео тренировок по рукопашному бою
  В жизни каждой женщины бывает один незабываемый день, когда она ощущает себя принцессой и весь мир склоняется у её ног. Это день Свадьбы. В этот день наряд невесты затмевает все мыслимые и немыслимые

  Рукопашный бой русский видео
  Как то приезжал в Москву посмотреть достопримечательности все таки столица и весь день пробегал был и на красной площади и в музеях и в Третьяковской галерее а время уже к ночи близится ну и поехал на

  Видео самоучитель по айкидо
  Муж потерял свои перчатки, решила подарить ему новые. Ведь это всегда приятно, когда о тебе заботится близкий человек, да к тому же еще и без подсказок : ) Пересмотрела кучу вариантов, но подобрала ему

  Русский рукопашный бой
  Спортивно-досуговый центр Ирины фон Раушен - иппотерапия, верховая езда, конные шоу Спортивно-досуговый центр Ирины фон Раушен расположен в 10 минутах езды от Калининграда, в поселке Холмогоровка. Его

  Уроки айкидо на видео
  Наверняка, практически каждый хозяин собственного дома, либо же собственник предприятия, делая ремонт в принадлежащем ему помещении рассчитывает на то, что его не придется переделывать спустя несколько

  Обучение рукопашному бою
  В зависимости от боевого применения и способов выполнения все приемы рукопашного боя делятся на три вида: – атакующие действия; – защитные действия; – контратакующие действия (атакующие действия как во

  Видео для школьников по пожарной безопасности
  Директор поручил мне закупить в офис систему корпоративной безопасности, чтобы знать чем сотрудники занимаются, и чтобы никакой материал не пропал. Решил обратиться в эту на странице сайта www.smartnet.ua

*/ ?>

Karakteristikat dhe përparësitë e standardeve GSM, CDMA

 1. Komunikimi mobil: evolucioni
 2. Bëni një pyetje tek inxhinieri dhe merrni një konsultim falas.
 3. Cili është dallimi në mes të GSM dhe CDMA?
 4. GSM vs CDMA: cila është më e mirë?
 5. Bëni një pyetje tek inxhinieri dhe merrni një konsultim falas.

Është e vështirë të imagjinohet jeta njerëzore e shekullit 21 pa komunikim mobil dhe internet. Teknologjitë janë vendosur aq fort në jetën tonë të përditshme, saqë nuk besohet as që dikur nuk ekzistonin. GSM, CDMA, 3G - këto dhe shumë terma të tjerë na shoqërojnë pothuajse çdo ditë. Megjithatë, sa do të ngjiten në "xhungël" teknike në mënyrë që t'i kuptojnë ato plotësisht? Ne nuk mendojmë. Prandaj, ne e konsiderojmë atë detyrë tonë për të shpjeguar dallimet midis GSM dhe CDMA. Është e vështirë të imagjinohet jeta njerëzore e shekullit 21 pa komunikim mobil dhe internet

Komunikimi mobil: evolucioni

Standardi i parë i komunikimeve mobile, në lidhje me gjenerimin e 1G, në fakt, veproi si një analog pa tel i telefonisë standarde. Në atë kohë, pamja e tij ishte një revolucion i vërtetë teknik! Megjithatë, mangësitë e dukshme - një ndikim negativ mbi shëndetin, kapacitetin e ulët të stacioneve bazë, imunitetin e pamjaftueshëm të zhurmës - e shtynë shkencën për kërkime të mëtejshme.

Në k.80-n. '90. Në shekullin e kaluar, brezi 2G, standardi i parë dixhital GSM, është shfaqur në sektorin komercial. Fillimisht, shkalla më e lartë e transferimit të të dhënave ishte 9.6 kbps. Faza tjetër e zhvillimit ishte teknologjia EDGE - "shtesa" mbi 2G. Ajo u shfaq në n. Viteve 2000. dhe lejohet të "përshpejtohet" në një rekord në atë kohë 474 kbps.

Teknologjia UMTS, e zhvilluar për futjen e komunikimit të gjeneratës së 3-të (3G) në Evropë, është bërë një revolucion në evolucionin GSM. Përdor teknologjitë W-CDMA të optimizuara për shërbime multimediale me shpejtësi të lartë (video, video thirrje, internet mobil, etj). UMTS është bërë "paraardhësi" i teknologjive HSPA + dhe DC-HSDPA (ato përdoren nga Kyivstar, Life), duke lejuar një shpejtësi teorike deri në 42.2 dhe madje 63.3 Mb / s! Nga rruga, GSM është ende teknologjia më e zakonshme e komunikimit në mbarë botën.

Teknologjia CDMA u përdor së pari në mesin e shekullit të kaluar nga ushtria amerikane për shkëmbimin e mesazheve zanore ndërmjet shërbimeve të aviacionit dhe terrenit. 40 vjet më vonë, në vitin 1993, Qualcomm e transferoi këtë teknologji në përdorim komercial. Fillimisht, standardi ofroi një shpejtësi lidhjesh prej vetëm 153 kbps. Faza tjetër e zhvillimit është teknologjia EV-DO. Sot në Ukrainë punon në dy standarde:

 • Rev. A (deri në 3.1 Mbit / s);
 • Rev. B (deri në 14.7 Mb / s).

I fundit në dispozicion në rrjetin 3G Operatori i Intertelecom .

Bëni një pyetje tek inxhinieri dhe merrni një konsultim falas.

Inxhinieri do t'ju telefonojë brenda 5 minutave (gjatë orarit të punës) ose na telefononi në 0 (800) 210-295
(thirrjet nga të gjitha telefonat janë falas).

Cili është dallimi në mes të GSM dhe CDMA?

Dallimi kryesor midis këtyre standardeve të komunikimit qëndron në parimin e punës së tyre me një burim të frekuencës. Pra, në kanalin e transmetimit të të dhënave GSM ndahet me kohën dhe frekuencën. Me fjalë të tjera, parapaguesit i jepet një grup i vogël në të cilin ai "komunikon" me stacionin bazë përmes telefonit, Modem 3G , router. Përveç kësaj, çdo "seancë" e shkëmbimit të informacionit regjistrohet në kohë. Me fjalë të thjeshta, lidhja ndërpritet, por në sajë të frekuencave të larta, përdoruesi nuk e vë re. Është kjo që shkakton tingullin karakteristik të "altoparlantëve" kur telefoni është afër, dhe një thirrje është marrë ose një SMS arrin.

CDMA merr një qasje rrënjësisht të ndryshme - ndarja e kodit. Abonentët në të njëjtën kohë përdorin të gjithë burimet e frekuencave, dhe BS "komunikon" menjëherë me të gjithë. Për të përzgjedhur një përdorues të caktuar nga radioja, atij i caktohet një kod i caktuar, dmth. Bëhet modifikimi i kodit.

Për lehtësimin e kuptimit të dallimeve teknike, japim një shembull të qartë. Paramendoni 2 dhoma. Në të parën, njerëzit komunikojnë në të njëjtën gjuhë, por nga ana tjetër - kjo është GSM. Në anën tjetër, të gjithë flasin në të njëjtën kohë, por në gjuhë të ndryshme është CDMA. Është e qartë se biseda e vazhdueshme është më e rehatshme, veçanërisht kur "fqinjët" thjesht nuk e kuptojnë se për çfarë po flasin njerëzit.

Është e qartë se biseda e vazhdueshme është më e rehatshme, veçanërisht kur fqinjët thjesht nuk e kuptojnë se për çfarë po flasin njerëzit

GSM vs CDMA: cila është më e mirë?

Aktualisht, të dy operatorët GSM (Kyivstar, MTS, Jeta) dhe operatorët CDMA (PeopleNet, Intertelecom) po punojnë në tregun ukrainas të komunikimit mobil. Secila prej këtyre standardeve të komunikimit ka karakteristikat, avantazhet dhe disavantazhet e veta.

Nëse flasim për avantazhet e CDMA mbi GSM, mund të theksohet si më poshtë:

 • cilësia e lidhjes (rezistenca e lartë ndaj thyerjeve dhe ndërhyrjes);
 • konfidencialiteti (është praktikisht e pamundur të "rrëmbej" një bisedë të një abonenti të veçantë nga të gjithë transmetimet në radio);
 • kursimit të energjisë (pajisjet e komunikimit konsumojnë më shumë energji baterinë).

Siç mund ta shihni, standardi i CDMA rreh GSM në shumë mënyra. Kjo tezë thekson operatorin kombëtar ukrainas Intertelecom, i cili arriti të fitojë dashurinë dhe besimin e shumë miliona abonentëve. Për momentin, kompania ofron shërbime të qëndrueshme 3G të lëvizshme me shpejtësi të lartë me norma konkuruese dhe ka territorin më të madh mbulim .

Bëni një pyetje tek inxhinieri dhe merrni një konsultim falas.

Inxhinieri do t'ju telefonojë brenda 5 minutave (gjatë orarit të punës) ose na telefononi në 0 (800) 210-295
(thirrjet nga të gjitha telefonat janë falas).

Cili është dallimi në mes të GSM dhe CDMA?
GSM vs CDMA: cila është më e mirë?
Megjithatë, sa do të ngjiten në "xhungël" teknike në mënyrë që t'i kuptojnë ato plotësisht?
Cili është dallimi në mes të GSM dhe CDMA?
GSM vs CDMA: cila është më e mirë?