Proizd

  Все мы очень и очень редко сидим на месте. И передвигаемся мы каждый раз на различных видах транспорта. Всем нам хочется, что бы это было как можно быстрее, качественнее, надежнее и так далее. Именно

  Видео для школьников по пожарной безопасности
  Директор поручил мне закупить в офис систему корпоративной безопасности, чтобы знать чем сотрудники занимаются, и чтобы никакой материал не пропал. Решил обратиться в эту на странице сайта www.smartnet.ua

  Рукопашный бой русский видео
  Как то приезжал в Москву посмотреть достопримечательности все таки столица и весь день пробегал был и на красной площади и в музеях и в Третьяковской галерее а время уже к ночи близится ну и поехал на

  Видео самоучитель по айкидо
  Муж потерял свои перчатки, решила подарить ему новые. Ведь это всегда приятно, когда о тебе заботится близкий человек, да к тому же еще и без подсказок : ) Пересмотрела кучу вариантов, но подобрала ему

  Видео тренировок по рукопашному бою
  В жизни каждой женщины бывает один незабываемый день, когда она ощущает себя принцессой и весь мир склоняется у её ног. Это день Свадьбы. В этот день наряд невесты затмевает все мыслимые и немыслимые

  Русский рукопашный бой
  Спортивно-досуговый центр Ирины фон Раушен - иппотерапия, верховая езда, конные шоу Спортивно-досуговый центр Ирины фон Раушен расположен в 10 минутах езды от Калининграда, в поселке Холмогоровка. Его

  Уроки айкидо на видео
  Наверняка, практически каждый хозяин собственного дома, либо же собственник предприятия, делая ремонт в принадлежащем ему помещении рассчитывает на то, что его не придется переделывать спустя несколько

*/ ?>

Mësoni anglisht me interes: 10 këshilla për kthimin e rutinës në një hobi

 1. Hiqini stereotipet "të mërzitshëm"
 2. "Kit Fillestar" për të mësuar gjuhën angleze
 3. Mësoni të kuptoni anglisht si një hobi
 4. 1. Ju duhet të mësoni anglisht me nismën tuaj.
 5. 2. Harrojeni për faktin që ju "keni nevojë vërtet" për të mësuar gjuhën angleze.
 6. 3. Bëni anglisht diçka të këndshme për ju.
 7. 4. Përdorni metoda jo standarde të mësimdhënies.
 8. 5. Dëgjoni dhe përktheni këngë.
 9. 6. Krijo një mjedis gjuhësor.
 10. 7. Angazhoni me shokët
 11. 8. Mundohuni të lexoni më shumë në anglisht.
 12. 9. Largohuni nga emocionet negative.
 13. 10. Keni një pushim të mirë për të punuar mirë.

A mendoni se mësimi i anglishtes është i mërzitshëm? Ne duam të hedhim poshtë këtë mit dhe t'ju themi se si t'i bëni klasat tuaja interesante dhe të larmishme. Një qasje jo-standarde dhe emocione pozitive do ta bëjnë të lehtë përballimin e gramatikës komplekse dhe shqiptimit. Le të përpiqemi? A mendoni se mësimi i anglishtes është i mërzitshëm

Anglisht - një hobi nga i cili është e pamundur të shkëputet! Konsiderohet se mësimi i gjuhës angleze është një proces intensiv i punës që kryhet në një procedurë vullnetare të detyrueshme. Domethënë, një person vendos të mësojë gjuhën jo me vetë iniciativën e tij, por me domosdoshmërinë: është e nevojshme për punë, studim, qëndrim të përhershëm. Le të përpiqemi të hedhim poshtë një qasje të tillë të mërzitshme njëanshme. Si të bëni anglisht hobi juaj, argëtim dhe të dobishme?

Hiqini stereotipet "të mërzitshëm"

Për një fillim, harrojeni për "mësuesit" e lodhshëm të anglishtes, të cilët u përpoqën të futnin në kokë njohuritë e vjetra nga një tekst shkollor në stilin sovjetik. Sot, lavdia e Perëndisë, askush nuk është i angazhuar në to. Ndryshoni qëndrimin tuaj ndaj gjuhës. Ndërsa Bernard Shaw i madh tha: " Ata që nuk mund të ndryshojnë mendjet e tyre nuk mund të ndryshojnë asgjë " ( Ata që nuk mund të ndryshojnë pikëpamjet e tyre nuk mund të ndryshojnë asgjë).

Kurset në anglisht nuk janë mësime shkollore. Ato janë interesante, duke përdorur manuale moderne, materiale audio dhe video.

Mendoni më mirë se çfarë mundësi do t'ju hapen si rezultat i trajnimit. Ju mund të shkoni në një udhëtim pa dhëmbëza dhjetëra fraza. Anglisht është i njohur kudo, të paktën në nivelin fillor. Ju hapni rrugën për pothuajse çdo kompani të madhe. Pronat ndërkombëtare janë të interesuara për profesionistët e rinj, me kusht që ata të njohin gjuhën e komunikimeve ndërkombëtare. Dhe kompanitë lokale, si rregull, preferojnë të përfitojnë më së shumti nga punonjësi, kështu që njohja e anglishtes do të jetë një plus i madh.

"Kit Fillestar" për të mësuar gjuhën angleze

Nëse nuk vendosni të mësoni anglisht vetë, duhet të zgjidhni mësuesin e duhur dhe tekstin shkollor. Suksesi juaj i ardhshëm akademik varet prej tyre.

Suksesi juaj i ardhshëm akademik varet prej tyre

Tekstet mund të jenë shumë të ndryshme. A ju pëlqen të lexoni gjatë natës? Një mësues i mirë në gjuhën angleze është një nga faktorët kryesorë që ndikojnë në qëndrimin tuaj ndaj lëndës së studimit. Për fat të mirë, e keqja Mary Ivanovna dhe Lyudmila Petrovna mbetën në të kaluarën e largët. Sot, çdo shkollë angleze do t'ju ofrojë mësues simpatikë, por jo të gjithë i kushtojnë vëmendje të duhur kualifikimeve të tyre: përvojën aktuale të punës, qasjen metodike dhe aftësinë e gjuhës . Merrni seriozisht zgjedhjen e mësuesit të ardhshëm. Para se të filloni mësimet, mund të takoheni me një mësues të mundshëm. Për shembull, shkolla jonë ju ofron të merrni në konsideratë pyetësorët e mësuesve , shqyrtoni përvojat dhe qëndrimet e tyre ndaj nxënësve, dëgjoni shqiptimin. Pas kësaj, ju mund të bisedoni me mësuesin falas, shikoni nëse ju përshtatet apo jo.

Para se të filloni klasa, diskutoni me mësuesin, cili tekst është më i mirë për të zgjedhur . Një manual i mërzitshëm me një bollëk të strukturave gramatikore nuk ka gjasa t'ju frymëzojë. Epo, nëse ju merrni një libër modern me një shumëllojshmëri ushtrimesh në gramatikë, duke lexuar, duke dëgjuar.

Mësoni të kuptoni anglisht si një hobi

Ne duam t'ju japim disa këshilla që do të ndihmojnë në lehtësimin e mësimit. Mundohuni të shikoni botën në një mënyrë të re?

1. Ju duhet të mësoni anglisht me nismën tuaj.

Punësimi "nën trung" nuk do të sjellë asnjë gëzim apo njohuri. Ju duhet të vërtetë doni të zotëruar gjuhën, përndryshe vetëm të humbni kohën dhe paratë tuaja.

2. Harrojeni për faktin që ju "keni nevojë vërtet" për të mësuar gjuhën angleze.

Trajtojeni atë si një hobi të preferuar, të cilat i kushtojnë kohë të lirë. Kuptimi se askush nuk do t'ju detyrojë të mësoni përmendësh rregullat e thata do ta lehtësoni të nxënit tuaj. Liria e zgjedhjes është frymëzuese.

3. Bëni anglisht diçka të këndshme për ju.

Mos harroni Pavlovin e madh dhe qentë e tij? Reflekset luajnë një rol të rëndësishëm në jetën tonë. Blej librin më të bukur ushtrimor, një stilolaps të shtrenjtë, rrethoni veten me gjëra të bukura. Nëse vendosni mësoni anglisht nga skype , zgjidhni një mësues të këndshëm me një ndjenjë të mirë humori. Një reagim i natyrshëm do të ndodhë në kokën tuaj: mësimi i një gjuhe do të shoqërohet me komunikim të këndshëm, një bisedë interesante, një fletore e bukur. Ju duhet të jeni të kënaqur jo vetëm me rezultatet e arritura, por edhe me vetë procesin e të mësuarit.

4. Përdorni metoda jo standarde të mësimdhënies.

Nëse, kur shihni një tekst, ju filloni të ndjeheni një valë, mësoni të kombinoni biznesin me kënaqësi. Për shembull, shikoni filma në gjuhën angleze. Video të veçanta të shkurtra ose karikaturat janë ideale për fillestar, zakonisht nuk përdorin fjalor kompleks dhe gramatikë. Shikoni artikujt tonë " Mësoni anglisht përmes filmave dhe shfaqjeve televizive: 10 truket më të mira "Dhe" Si të mësoni anglisht në karikaturat: këshilla dhe lidhje të dobishme "Në to shkruam për këto metoda interesante për të mësuar gjuhën angleze.

5. Dëgjoni dhe përktheni këngë.

Sigurisht në listën tuaj të luajtjes ka disa këngë të preferuara në anglisht. Ka shumë të ngjarë, as edhe një duzinë. A nuk keni menduar ndonjëherë se çfarë këndon këngëtarja? A mendoni se përkthimet e bukura poetike që keni gjetur në internet e tradhtojnë saktësisht kuptimin e këngës? Këtu dhe atje, gjeni tekstin origjinal dhe përpiquni të përktheni me një fjalor. Çdo ditë duke studiuar të paktën një këngë, ju do të zgjeroni dukshëm fjalorin tuaj. Dhe lexoni artikullin " Si të mësojmë anglishten me këngë + 9 burime të ftohta ", dhe trajnimi juaj definitivisht do të kthehet në një hobi interesant.

6. Krijo një mjedis gjuhësor.

A ju pëlqen të udhëtoni? Për fat të keq, nuk është gjithmonë e mundur të vizitosh një ose një vend tjetër: atëherë nuk ka kohë të mjaftueshme, pastaj para. Por asgjë nuk mund t'ju ndalojë të bëni udhëtimin pa lënë shtëpinë tuaj. Sot, ka shumë burime online ku mund të bisedoni me njerëz nga vende të ndryshme. Ata mund të tregojnë histori interesante për qytetin e tyre, karakteristikat e mentalitetit, jetës, legjendave. Një informacion i tillë nuk do të gjeni kudo tjetër.

7. Angazhoni me shokët

Klasa të përbashkëta - më interesante dhe më e dobishme. A jeni një person i transmetueshëm? Pastaj me siguri do të jeni të interesuar të angazhoheni me miqtë tuaj. Së pari, kështu që ju do të jeni më pak të zhveshur nga punësimi. Së dyti, ju mund të përmirësoni praktikën tuaj të bisedës me njëri-tjetrin. Mundohuni të përdorni gjuhën angleze për të komunikuar maksimumin. Nuk ka rëndësi se së pari nuk do të jetë e lehtë. Gradualisht, ju do të jeni në gjendje të komunikoni lirisht në tema të ndryshme, përveç kësaj, kjo është një mënyrë e mirë për të mësuar falas anglishten.

8. Mundohuni të lexoni më shumë në anglisht.

Nuk është e nevojshme që nga ditët e para për të rrëmbyer klasikët në origjinal. Për një fillestar, këto kryevepra do të shkaktojnë asgjë, por një dhimbje koke. Filloni me literaturë të përshtatur, poezi të shkurtra, anekdota, tregime interesante. Ju vetë nuk do të vini re se si leximi në gjuhën angleze do të bëhet zakon. Dëshironi të dini se çfarë të lexoni dhe ku mund të merrni libra për mësim argëtues? Shikoni artikullin tonë " Si të mësoni anglisht nga librat: përdorimi i literaturës së adaptuar ".

9. Largohuni nga emocionet negative.

Edhe nëse keni probleme me shqiptimin ose problemet e ciklit të lartë, mos u përqendroni në to. Mendoni se si e zgjeroni fjalorin tuaj. Ju vetëm mësoni, askush nuk do t'ju qortojë për gabime. Për më tepër, ata duhet të angazhohen për të ecur përpara. Kur të bien duart, mbani mend fraza: " Ka gjithmonë një arsye për të buzëqeshur " . Gjithmonë dhe në gjithçka kërkoj anën pozitive. Lexoni më shumë këshilla në artikullin " Si të shpëtojmë nga emocionet negative kur mësojmë gjuhën angleze ".

10. Keni një pushim të mirë për të punuar mirë.

Anglishtja duhet të jetë një kalim kohe e këndshme, jo një peshë e rëndë. Në rastin kur duhet të bëni detyrat e shtëpisë gjatë natës, të mësuarit nuk do të jetë kurrë interesante. Ulja e ngarkesës, sigurohuni që të organizoni një fundjavë dhe pushime. Nëse praktikoni shumë shpesh, do të keni "qull" në kokën tuaj, njohuria do të përzihet dhe do të filloni të hutoheni në konceptet elementare.

Mësoni anglisht është një aktivitet emocionues që shpejt do të bëhet hobi juaj i preferuar. Ne shpresojmë që informacioni i mësipërm do t'ju ndihmojë të lehtë dhe shpejt të mësoni anglisht. Marrja e njohurive të reja është e dobishme dhe interesante, gjëja kryesore është gjetja e qasjes së duhur. Le të studiojmë gëzimin tuaj, jo barrën.

© 2019 englex.ru, materialet e kopjimit është e mundur vetëm nëse specifikoni një lidhje të drejtpërdrejtë aktive me burimin.

A mendoni se mësimi i anglishtes është i mërzitshëm?
Le të përpiqemi?
Si të bëni anglisht hobi juaj, argëtim dhe të dobishme?
A ju pëlqen të lexoni gjatë natës?
Mundohuni të shikoni botën në një mënyrë të re?
Mos harroni Pavlovin e madh dhe qentë e tij?
A nuk keni menduar ndonjëherë se çfarë këndon këngëtarja?
A mendoni se përkthimet e bukura poetike që keni gjetur në internet e tradhtojnë saktësisht kuptimin e këngës?
A ju pëlqen të udhëtoni?
A jeni një person i transmetueshëm?