Proizd

  Все мы очень и очень редко сидим на месте. И передвигаемся мы каждый раз на различных видах транспорта. Всем нам хочется, что бы это было как можно быстрее, качественнее, надежнее и так далее. Именно

  Видео тренировок по рукопашному бою
  В жизни каждой женщины бывает один незабываемый день, когда она ощущает себя принцессой и весь мир склоняется у её ног. Это день Свадьбы. В этот день наряд невесты затмевает все мыслимые и немыслимые

  Рукопашный бой русский видео
  Как то приезжал в Москву посмотреть достопримечательности все таки столица и весь день пробегал был и на красной площади и в музеях и в Третьяковской галерее а время уже к ночи близится ну и поехал на

  Видео самоучитель по айкидо
  Муж потерял свои перчатки, решила подарить ему новые. Ведь это всегда приятно, когда о тебе заботится близкий человек, да к тому же еще и без подсказок : ) Пересмотрела кучу вариантов, но подобрала ему

  Русский рукопашный бой
  Спортивно-досуговый центр Ирины фон Раушен - иппотерапия, верховая езда, конные шоу Спортивно-досуговый центр Ирины фон Раушен расположен в 10 минутах езды от Калининграда, в поселке Холмогоровка. Его

  Уроки айкидо на видео
  Наверняка, практически каждый хозяин собственного дома, либо же собственник предприятия, делая ремонт в принадлежащем ему помещении рассчитывает на то, что его не придется переделывать спустя несколько

  Обучение рукопашному бою
  В зависимости от боевого применения и способов выполнения все приемы рукопашного боя делятся на три вида: – атакующие действия; – защитные действия; – контратакующие действия (атакующие действия как во

  Видео для школьников по пожарной безопасности
  Директор поручил мне закупить в офис систему корпоративной безопасности, чтобы знать чем сотрудники занимаются, и чтобы никакой материал не пропал. Решил обратиться в эту на странице сайта www.smartnet.ua

*/ ?>

Si mësova të luaja kitarë? Përvoja personale dhe këshilla e një muzikanti të vetëshpallur ...

 1. Cilat janë kitarat?
 2. Çfarë lloj kitarë për të blerë?
 3. Si ta rregulloni kitarën tuaj?
 4. Filloni të mësoni për të luajtur kitarë

Sapo kisha idenë për të mësuar se si të luaj kitarë Sapo kisha idenë për të mësuar se si të luaj kitarë. U ula për të kërkuar informacion në lidhje me këtë temë në internet. Duke gjetur shumë gjëra në lidhje me këtë temë, nuk mund ta kuptoja se cili informacion është i rëndësishëm dhe që është i parëndësishëm.

Në këtë artikull do t'ju tregoj se çfarë duhet të dijë një kitarist fillestar: si të zgjedhësh një kitarë, në të cilën strings është më mirë të fillosh të luash, se si të ndreqësh një kitarë, çfarë akordash janë dhe si ato janë vënë etj.

Cilat janë kitarat?

Ka shumë lloje të ndryshme të kitarë. Dy lloje kryesore sot janë një kitarë elektrike dhe një kitarë akustike. Kitarat ndryshojnë gjithashtu në numrin e vargjeve. Në këtë artikull do të diskutojmë vetëm kitarat akustike me gjashtë rreshta. Edhe pse disa nga këshilla janë gjithashtu të përshtatshme për kitarat elektrike me të njëjtin grup strings.

Çfarë lloj kitarë për të blerë?

Kur blejnë një kitarë është e vlefshme të mësoni një të vërtetë të thjeshtë: kitarat kanë pothuajse asnjë parametër objektiv. Parametrat objektivë të kitarë mund të atribuohen, ndoshta, vetëm druri nga i cili bëhet trupi i instrumentit, dhe materiali nga i cili janë bërë strings.

Kitarat janë bërë nga pothuajse të gjitha llojet ekzistuese të drurit ose drurit "mbështjellë". Unë nuk e rekomandoj blerjen e kitarave të kompensimit, pasi ato mund të bien në disa muaj dhe nuk zë shumë.

Llojet ndahen në dy lloje: najloni dhe metali. Unë rekomandoj që të merrni një kitarë me strings najloni, pasi ata janë më të lehtë për të pirg në fretboard kur vendosjen e chords.

Një gjë tjetër. Nëse je me dorën e majtë, atëherë mund të jesh më mirë të marrësh një kitarë për dorën e majtë (sepse një qafë e tillë drejtohet në anën tjetër). Çdo gjë tjetër është thjesht çështje subjektive. Është më mirë të shkosh në dyqan muzikor, të marrësh një kitarë dhe të luash, nëse dëshiron, si tingëllon, blej pa hezitim.

Si ta rregulloni kitarën tuaj?

Secili nga gjashtë strings kitarë tuned në një shënim të veçantë. Numërimi i vargjeve shkon nga poshtë lart, nga vargu më i hollë deri te pjesa më e trashë:

1 - mi (vargu i hollë më i ulët)
2 - si
3 - kripë
4 - re
5 - la
6 - mi (vargu më i trashë i sipërm)

Ka shumë mënyra për të akorduar një kitarë. Më e lehtë për ju do të jetë tuning kitarë me ndihmën e një akordues. Tuneri është shitur në shumicën e dyqaneve muzikore. Gjithashtu mund të përdorni një sintonizues dixhital, domethënë, një program që do të kryejë të njëjtat funksione si një sintonues analog. Për të përdorur programe të tilla kërkon një mikrofon (vetëm për kitarat akustike).

Thelbi i akordimit të akorduesit është që kur instrumenti të jetë i ndezur, ktheni kunjat për secilën prej gjashtë vargjeve dhe tërhiqni vargun (bëni një test). Për çdo mostër, sintonizatori përgjigjet me treguesin e vet. Pra, ju duhet akorduesi që të reagoni në gjashtë vargjet e kitarë tuaj me treguesit e mëposhtëm: E4, B3, G3, D3, A2, E2 (të shkruara në radhitjen e vargjeve nga e para në të fundit).

Filloni të mësoni për të luajtur kitarë

Këtu keni dy mënyra. Kjo është ose duke shkuar në ndonjë kurs, klasa me një mësues dhe kështu me radhë. Ose mund të bëheni vetë-mësimdhënës.

Sa i përket mënyrës së parë, vlen të thuhet se çmimet në orë për shkak të popullaritetit të shërbimit janë mjaft serioze, mesatarisht 500 rubla në 60 minuta. Së paku për rezultate normale ju duhet 30 mësime, domethënë, ju do të shpenzoni rreth 15 mijë rubla. Një alternativë mund të jetë një kurs dixhital, i cili, me efikasitet të njëjtë, do të kushtojë 5-8 herë më lirë. Për shembull, një kurs i mirë kitarë (kliko mbi flamurin):

Në rrugën e dytë tani është pak më e detajuar. Për të filluar, kur vendosni akordet e para, do të keni pak dhimbje në gishtat e dorës tuaj të majtë, dhe gjithashtu, nëse bëni gjithçka të drejtë, atëherë parakrah tuaj dhe madje pak nga shpina juaj. Kjo është normale! Ju vetëm të mësohemi me lëvizje të reja. Ndjesitë e pakëndshme do të largohen për disa ditë, të ndihmojnë veten me një stërvitje të thjeshtë fizike, e cila do t'i lirojë të gjitha muskujt.

Lidhur me vendosjen e duarve dhe në përgjithësi mbajtjen e një kitarë, mund të themi në vijim. Kitaristi duhet të vihet në këmbën e djathtë (jo shumë afër gjuit), kitarë duhet të kalojë me dorën e majtë (qafa është ana e majtë e kitarë, në fund të së cilës është një mekanizëm çekan). Gishtin e majtë të dorës së majtë duhet të jetë vetëm prapa tastierë dhe askund tjetër. Ne vendosëm dorën tonë të djathtë në vargjet.

chords Lufton dhe cingëllimë në internet në masë. Modelet e akordeve quhen fingerings (këto fingerings tregojnë se cili gisht për të vënë). Një akord mund të vihet në disa gishta të ndryshme. Kështu që ju mund të filloni të lojës dhe të mësoni se si të merrni tuaj kitarat e parë të kitarë , përsëri mund të lexosh materialin tablature për të parë se si mund të luani kitarë pa ditur shënimet.

Mjaftueshëm për sot! Ka mjaft detyra para jush: për të gjetur një kitarë, për ta akorduar atë dhe për t'u ulur për akordet e para, ose ndoshta për të blerë një kurs trajnimi. Faleminderit për vëmendjen tuaj dhe fat të mirë!

Shihni se çfarë do të mësoni! Kjo është e mrekullueshme!

Autori është Alexey Khristolyubov.

Cilat janë kitarat?
Çfarë lloj kitarë për të blerë?
Si ta rregulloni kitarën tuaj?
Cilat janë kitarat?
Çfarë lloj kitarë për të blerë?
Si ta rregulloni kitarën tuaj?