Сплин | Інформація про групу, виконавця: новини, статті, рецензії, звіти, огляди, афіша, концерти, фотографії, тексти і переклади пісень, біографії, відео, кліпи, кращі пісні, скачати mp3, аудіо, коментарі, факти, обмін посиланнями | British Wave

Олександр Васильєв - вокал, гітара
Вадим Сергєєв - гітара
Микола Ростовський - клавішні
Дмитро Кунин - бас-гітара
Олексій Мещеряков - ударні

e-mail: [email protected]

Все літо Сплін виступає в різних містах на місцевих Днях міста, Днях незалежності, а також на найбільших фестивалях, серед яких Юрмала, Еммаус і Нашестя. Мабуть, найбільше запам'ятався для всіх річним концертом стало захід у московському "Саду Ермітаж", де 14 липня, під проливним дощем з громом і блискавкою на відкритому майданчику шанувальники змогли побачити 2х-годинне шоу. Ніхто не пішов. На день народження від групи Васильєв отримав нову гітару - темно-вишневий Epiphone.

12 вересня в життя А.Васильєва і його дружини Олександри відбулася знаменна подія - народився син Леонід, внаслідок чого були скасовані кілька концертів.

Сплин до цього часу практично закінчив запис нового альбому. А.Васильєв в кінці 2006-ого року проводить багато часу з сім'єю, попутно граючи концерти. Зокрема, в грудні він і Морріс відвідали Лондон, де Саша відіграв 2 концерти в акустиці.

4 січня 2007 року перший концерт в групі "Сплін" відіграв новий молодий бас-гітарист - Дмитро Кунин. Вадим Сергєєв перейшов до гри на електрогітарі.

Новий альбом, який отримав назву "Роздвоєння Особистості", офіційно вийшов 7 лютого 2007 року на лейблі "Navigator Records". Однак у продажу шанувальники його змогли знайти тільки через кілька днів. Здивувала подарункова версія диска, випущена, м'яко сказати, дивно. Васильєв в цей же день прийшов на o2TV з гітарою, де самі обрані московські фанати змогли на власні очі насолодитися виконанням багатьох нових пісень під гітару. Відразу ж пішли численні інтерв'ю, зйомки, ефіри.

В кінці зими - початку весни альбом було презентовано, cоответственно, в Москві і Санкт-Петербурзі. В обох випадках було зіграно близько чотирьох десятків пісень.

Концертне життя групи в 2007-му році можна досить чітко розділити на 3 частини. Перша - це традиційні для "Сплін" виступи в кращих московських клубах, друга - рок-фестивалі. Найбільш запам'яталася з них стала, мабуть, серія концертів в рамках "РокОт'а Балтики". Як правило, доводилося читати негативні звіти шанувальників після цих заходів: досить бидловатая публіка поєднувалася з поганою організацією, втім, це ж рок-фестивалі. Ну і третя частина - це закордонні гастролі, в першу чергу, в Німеччині. 8 німецьких міст впали під навалою музикантів з Пітера. У Кельні Олександр Васильєв придбав нову гітару Fender Telekaster. Після цього був невеликий тур по містах Білорусі. Після знаменитих заборон Лукашенко, сплін дістався-таки до братської республіки.

Сплін обладнали в Пітері невелику квартиру під запис демок нових пісень. За словами лідера групи А.Васильєва голосно там грати не можна, так як прийшов сусід знизу :). У цій домашній студії записуються демо-записи і акстіческіе версії пісень з "Роздвоєння Особистості". Деякі з них, а також нову пісню "Ковчег", яка, до слова, в останній момент була викреслена з трек-листа "Роздвоєння" Васильєв представив уже в новому, 2008-му, році на "Нашому Радіо" в т.зв. "Різдвяному концерті А.Васильєва".